Chilenske saler

Forside
Chilensk sal
Testet av Hest.no
Historisk bakgrunn
Stigbøyler
Gjorder
Lagring
Størrelser og priser
Bestilling og kontakt


Hovtrimmerutstyr


Chilesal.no på Facebook
Chilensk sal

Dette er en sal som i dag brukes av gjetere og cowboyer, og som har mange generasjoners utvikling bak seg. Salen er laget for å være behagelig ved flere ukers ridning i naturen, og for å hindre at rytter faller ut av salen under det krevende arbeidet med kveg. Jeg brukte selv salen i de 5 årene jeg bodde i Chile. I Norge er salen svært allsidig og passer for seriøse turryttere, fritidsryttere, barnefamilier og ridesentre.

Salen en fin tur- og fritidssal med sin ergonomiske utforming og et dobbelt lag med ull i setet, som gjør den god og behagelig på langtur. Salens oppsving foran og skjermen bak, sammen med de to støttepunktene til lårene foran, gir fin støtte ved ridning i bratt terreng. Dette gjør at den også er spesielt godt egnet til barn som en sikrere sal. Utformingen på salen minsker muligheten for at barn faller ut av den. Det er også lett å gripe tak i oppsvinget foran og holde seg godt fast med hendene slik at et barn vil klare å stabilisere seg selv før det faller av. En voksen som føler seg usikker på hesteryggen vil av samme grunn nyte godt av denne salen.

Salene kommer i alle størrelser, fra små barnesaler og videre helt opp til noen gode romslige voksenstørrelser.

Salene er håndlagde i Chile. Slitedelene som ull og filt man kan skifte ut etterhvert. I Chile finner man saler som er 80 år gamle og som fortsatt er i bruk fordi slitedelene har blitt skiftet ut og salene er ellers godt tatt vare på.
Salens oppbygning


Salen består av to hoveddeler. Det er en tjukk filt og et ryttersete. Filten ligger mellom hesteryggen og ryttersetet. Her er setet lagt på filten med setets underside vendt opp.Oversiden av filten som skiller ryttersete og hesterygg.Undersiden av filtmatta som skiller ryttersete og hesterygg.En svettesperre legges mellom filt og hestens rygg. Man kan fint bruke sitt eget mellomlegg istedet.